Nieuws

Kimera aangekomen bij Naus in Gronsveld

Kimera aangekomen bij Naus in Gronsveld

kimera Gronsveld

Kimera Small

 

 

 

 

Als een branche verouderd is, kun je met een vernieuwende aanpak toch scoren, bewijst het Rotterdams metaalbedrijf Aldowa. Dankzij de nieuwe aanpak werd het nu al iconische gebouw de Markthal als klant binnengehaald.

Volgende week opent konining Maxima het spraakmakende gebouw, ontworpen door het wereldvermaarde Nederlandse architectenbureauMVRDV.

markthal

 

De Markthal is een triomfboog voor Rotterdam  12/09/14

© THEA VAN DEN HEUVEL. Het dak van de markt wordt gevormd door een boog van 228 appartementen, met uitzicht op de hal.

Bij Rotterdam Blaak is een gigantische markthal verrezen, naar ontwerp van het radicale architectenbureau MVRDV.

Laag btw-tarief op verbouwingen blijft langer

DEN HAAG - 23-8-2014 Het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties wordt met een half jaar verlengd. Dat hebben kabinet en bevriende oppositie afgesproken tijdens het overleg over de begroting van volgend jaar.

Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving hierover van Nieuwsuur woensdag. Het is de tweede keer dat de periode wordt verlengd. Het lage btw-tarief blijft nu gelden tot juli volgend jaar. Het kabinet sprak bij het woonakkoord in februari 2013 met D66, ChristenUnie en SGP af dat de btw op renovatie en herstel voor een periode van 1 jaar zou worden verlaagd van 21 naar 6 procent. Vorig jaar tijdens het begrotingsoverleg werd al besloten die periode te verlengen tot 1 januari 2015.